xlWin Privacy Statement

English

xlWin provides permission based marketing services to major national and international brands. Our clients receive sales leads from consumers who have given their consent to be contacted.
xlWin collects demographic and lifestyle data directly from consumers who visit our websites. Visitors to our surveys engage with specific brands or categories of products and services. If a consumer thus indicated to hear from a brand we will provide this information to the respective client.
Legal Compliance
xlWin complies with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010 (PDPA) and other Malaysian laws and regulation, which govern how it must handle personal information.
Data Collection
xlWin collects personal information from consumers when they participate in one of our surveys. We collect personal information about you, your contact details, your interests, lifestyle preferences, products or services you may be interested to hear about or brands from which you may like to rececive communications.
Website Cookies
We may also use cookies and other methods to collect information about you when you visit our websites. This information may be added to the profile that you entered through one of our surveys. A cookie is a small piece of computer code which remains on your computer and contains information which helps us identify your browser and previous information viewed in relation to our website. When you visit our webpage the cookie records certain details including the date, time and advertising content of that site. The information we collect in this way may include your Internet service provider’s address, date and time of your visit, pages accessed and type of browser used. If you do not want us to use cookies then you can easily stop them, or be notified when they are being used, by adopting the appropriate settings on your browser. If you do not allow cookies to be used, some or all of our website might not be accessible to you.
Use of your data
xlWin use the personal information we collect for various purposes, including:
- to send you information, offers and promotions about products and services based on your preferences by mail, phone, SMS, instant messaging or email;
- to enable brands to communicate with you based on the permissions and preferences you have selected in our surveys;
- to administer our database of personal information including improving and personalising marketing, updating the record we keep of you;
- to provide information to third parties to enable them to contact you with relevant and interesting offers;
- to perform market analysis and research;
- to improve services, websites and content provided to visitors of our webpages;
You may opt-out of receiving any communicaton from xlWin at any time simply by submitting a request by email to [email protected] You can opt out of receiving any communication from a third party to whom we provide your information by contacting that third party.
We will take reasonable steps to make sure that your personal information is accurate and up to date. You can access your personal information or make a complaint or request that your personal information is corrected or removed and not used any further. If we correct your personal information that has also been disclosed to a third party we will take reasonable steps to inform the third party of the correction.; Please send us an email, to [email protected] We will use reasonable efforts to respond and take action within 14 days. We will take such steps that are reasonable in the circumstance to protect personal information from misuse interference and loss. If we no longer need your personal information, and it is not otherwise required by law, we will take reasonable steps to destroy the information and de-identify it.
Third-party Disclosure
We may disclose personal information to any person or authority where we are required to by law.
We disclose personal information to our clients and advertisers, prize sponsors and partners, third party agents, service providers and contractors only for purposes consistent with the reasons for collecting the information set out in this Privacy Policy. Other than set out in our Privacy Policy, we will not disclose your personal information without your prior permission.
Update of Personal Information
We will take reasonable steps to make sure that your personal information is accurate and up to date. We do this by collecting information directly from you. You can access your personal information or make a complaint or request that your personal information is corrected or removed and not used any further. To do so send an email to [email protected] If we correct your personal information that has also been disclosed to a third party we will take reasonable steps to inform the third party of the correction. We will use reasonable efforts to respond and take action within 14 days. We will take such steps that are reasonable in the circumstance to protect personal information from misuse interference and loss. If we no longer need your personal information, and it is not otherwise required by law, we will take reasonable steps to destroy the information and de-identify it.
Security Measures
We hold all personal information that you submit to us with strict security standards. Your personal information is held and stored in secure servers, which are located in Singapore and the European Union. Our server provider meets all current standards corresponding to protecting the privacy of your personal information and we take reasonable steps to ensure compliance with the law as if the server is located in Singapore in case the data is stored overseas. We do not assume responsibility for the publication of the information due to errors during transmission or due to unauthorised access by third parties. Some of the recipients of the personal data that you provide may be based overseas, including in the EU, Canada, Australia, New Zealand, and the US. Before we disclose personal information to local or overseas recipients we take reasonable steps to ensure they have privacy practices that are at least as stringent as in Malaysia.
Data Protection Officer
xlWin has appointed a Data Protection Officer overlooking all data protection measures. You can directly contact our Data Protection Officer by sending an email to [email protected]
Changes to this Privacy Policy
xlWin may change this Privacy Policy to reflect changes in our practices and privacy regulation. Any changes will come into effect when an updated Privacy Policy is posted to our website.

Bahasa Malaysia

xlWin menyediakan perkhidmatan pemasaran berasaskan kebenaran kepada jenama-jenama utama dan antarabangsa. Pelanggan-pelanggan kami menerima leads penjualan daripada pengguna yang telah memberi persetujuan mereka untuk dihubungi. xlWin mengumpul data demografi dan gaya hidup secara langsung daripada pengguna yang melawat laman web pertandingan kami. Pengunjung ke laman pertandingan dan survei kami melibatkan diri dengan jenama atau kategori produk dan perkhidmatan tertentu. Jika pengguna membenarkan untuk dihubungi daripada suatu jenama, kami akan memberikan maklumat ini kepada masing-masing pelanggan.
Pematuhan Undang-undang
xlWin mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010 (PDPA) dan lain-lain Undang-undang dan peraturan Malaysia, yang memerintah bagaimana ia mesti mengendalikan maklumat peribadi.
Pengumpulan Data
xlWin mengumpul maklumat peribadi daripada pengguna apabila mereka mengambil bahagian dalam satu laman pertandingan dan tinjauan kami. Kami mengumpul maklumat peribadi tentang anda, butiran hubungan anda, minat anda, pilihan gaya hidup, produk atau perkhidmatan yang anda mungkin berminat untuk mendengar tentang jenama-jenama yang anda bolehkan untuk meghubungi anda.
Cookies Laman Web
Kami juga boleh menggunakan cookies dan kaedah lain untuk mengumpulkan maklumat tentang anda apabila anda melawat laman web kami. Maklumat ini mungkin ditambah ke profil yang anda masukkan melalui salah satu laman tinjauan kami. cookies adalah kod kecil komputer yang kekal pada komputer anda dan mengandungi maklumat yang membantu kami mengenal pasti browser anda dan maklumat terdahulu yang dilihat berhubung dengan laman web kami. Apabila anda melawati laman web kami, cookie mencatat butiran tertentu termasuk tarikh, masa dan pengiklanan kandungan laman web tersebut. Maklumat yang kami kumpulkan dengan cara ini mungkin termasuk penyedia perkhidmatan Internet anda alamat, tarikh dan masa kunjungan anda, halaman yang diakses dan jenis browser yang digunakan. Jika anda tidak mahu kami menggunakan cookies, anda dapat dengan mudah menghentikannya, atau diberitahu apabila mereka sedang digunakan, dengan menggunakan tetapan yang sesuai pada browser anda. Jika anda tidak membenarkan cookies untuk digunakan, sesetengah atau semua laman web kami mungkin tidak boleh diakses oleh anda.
Penggunaan data anda
xlWin menggunakan maklumat peribadi yang kami kumpulkan untuk pelbagai tujuan, termasuk:
- untuk menghantar maklumat, tawaran dan promosi tentang produk dan perkhidmatan berdasarkan pilihan anda melalui mel, telefon, SMS, mesej segera atau e-mel;
- untuk membolehkan jenama untuk berkomunikasi dengan anda berdasarkan keizinan dan keutamaan yang telah anda pilih dalam kaji selidik kami;
- untuk mentadbir pangkalan data kami maklumat peribadi termasuk memperbaiki dan memperibadikan pemasaran, mengemas kini rekod yang kami simpan;
- untuk memberikan maklumat kepada pihak ketiga untuk membolehkan mereka menghubungi anda dengan tawaran yang berkaitan dan menarik;
- untuk menjalankan analisis pasaran dan penyelidikan;
- untuk meningkatkan perkhidmatan, laman web dan kandungan yang diberikan kepada pelawat laman web kami; Anda boleh memilih untuk tidak menerima sebarang komunikasi dari xlWin pada bila-bila masa sahaja dengan mengemukakan permintaan melalui e-mel kepada [email protected] Anda boleh memilih untuk tidak menerima sebarang komunikasi daripada pihak ketiga yang kami berikan maklumat anda dengan menghubungi pihak ketiga tersebut. Kami akan mengambil langkah yang munasabah untuk memastikan maklumat peribadi anda tepat dan terkini. Anda boleh mengakses maklumat peribadi anda atau membuat aduan atau permintaan untuk Maklumat peribadi anda diperbetulkan atau dikeluarkan dan tidak digunakan lagi. Jika kami membetulkan maklumat peribadi anda yang juga telah didedahkan kepada pihak ketiga kami akan mengambil langkah yang munasabah untuk memaklumkan pihak ketiga. pembetulan; Sila hantarkan e-mel kepada [email protected] Kami akan menggunakan usaha yang munasabah untuk bertindak balas dan mengambil tindakan dalam masa 14 hari. Kami akan mengambil langkah-langkah yang munasabah dalam keadaan untuk melindungi maklumat peribadi daripada gangguan dan kerugian yang salah. Jika kami tidak lagi memerlukan maklumat peribadi anda, dan ia tidak dikehendaki oleh undang-undang, kami akan mengambil langkah yang munasabah untuk memusnahkan maklumat dan mengenalpastinya.
Pendedahan Pihak Ketiga
Kami boleh mendedahkan maklumat peribadi kepada mana-mana orang atau pihak berkuasa di mana kami dikehendaki oleh undang-undang. Kami mendedahkan maklumat peribadi kepada pelanggan dan pengiklan, penaja hadiah dan rakan kongsi, ejen pihak ketiga, penyedia perkhidmatan dan kontraktor hanya untuk maksud yang konsisten dengan sebab-sebab untuk mengumpul maklumat yang dinyatakan di dalam Dasar Privasi ini. Selain daripada dinyatakan dalam Dasar Privasi kami, kami tidak akan mendedahkan maklumat peribadi anda tanpa kebenaran terlebih dahulu.
Pembaharuan Maklumat Peribadi
Kami akan mengambil langkah yang munasabah untuk memastikan maklumat peribadi anda tepat dan terkini. Kami melakukan ini dengan mengumpulkan maklumat secara langsung daripada anda. Anda boleh mengakses maklumat peribadi anda atau membuat aduan atau meminta maklumat peribadi anda diperbetulkan atau dikeluarkan dan tidak digunakan lagi. Untuk melakukannya menghantar e-mel ke [email protected] Sekiranya kami membetulkan maklumat peribadi anda yang ada juga telah didedahkan kepada pihak ketiga kami akan mengambil langkah yang munasabah untuk memaklumkan pembetulan pihak ketiga. Kami akan menggunakan usaha yang munasabah untuk bertindak balas dan mengambil tindakan dalam masa 14 hari. Kami akan mengambil langkah-langkah yang munasabah dalam keadaan untuk melindungi diri maklumat daripada gangguan dan kerugian yang salah. Jika kami tidak lagi memerlukan maklumat peribadi anda, dan ini yang tidak dikehendaki oleh undang-undang, kami akan mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk memusnahkan maklumat dan mengenalpastinya.
Langkah Keselamatan
Kami memegang semua maklumat peribadi yang anda serahkan kepada kami dengan standard keselamatan yang ketat. Maklumat peribadi anda disimpan daripada server yang terletak di Singapura dan Eropah. Penyedia server kami memenuhi semua standard terkini yang sepadan untuk melindungi privasi maklumat peribadi anda dan kami akan mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk memastikan pematuhan undang-undang di Singapura sekalipun data disimpan di luar negara. Kami tidak bertanggungjawab untuk penyiaran maklumat disebabkan kesilapan semasa penghantaran atau kerana akses tanpa izin oleh pihak ketiga. Sesetengah penerima data peribadi yang anda berikan mungkin berasaskan di luar negara, termasuk di EU, Kanada, Australia, New Zealand, dan AS. Sebelum kami mendedahkan maklumat peribadi kepada tempatan atau penerima luar negara yang kami ambil langkah-langkah munasabah untuk memastikan mereka mempunyai amalan privasi yang sekurang-kurangnya ketat seperti di Malaysia.
Pegawai Perlindungan Data
xlWin telah melantik Pegawai Perlindungan Data yang menghadap semua langkah perlindungan data. Anda boleh menghubungi Pegawai Perlindungan Data dengan menghantar e-mel kepada [email protected]
Perubahan kepada Dasar Privasi ini
xlWin boleh mengubah Dasar Privasi ini untuk mencerminkan perubahan dalam amalan dan peraturan privasi kami. Sebarang perubahan akan berlaku apabila Dasar Privasi yang diperbaharui diposkan ke laman web kami.
©2021, xlWin